Un estiu entre dinosaures a Dinosfera

News Image
29 juny

Categories:
 • General
 • Visitar els jaciments d’ous de dinosaures, dormir al costat d’un rèptil prehistòric o entrar a espais habitualment no visitables del museu per veure en directe com es preparen els fòssils són algunes de les propostes per a públic familiar que ofereix Dinosfera per aquest estiu.

  Fa més de 66 milions d’anys els Pirineus eren una plana de vegetació tropical, una zona d’aiguamolls salobres on diferents espècies de dinosaures hi campaven tranquil·lament. Per aquest estiu, a Dinosfera hem preparat un programa d’activitats per tal que el públic infantil i familiar conegui l’extraordinari patrimoni paleontològic dels Pirineus lleidatans, un dels més rics d’Europa en restes de dinosaures.

  “L’objectiu del programa d’activitats que presentem és que els visitants descobreixin que els fòssils són una finestra al passat que permeten als paleontòlegs reconstruir mons que ja no hi són”, ha explicat Àngel Galobart, director del Museu de la Conca Dellà i de Dinosfera i responsable del projecte Dinosaures dels Pirineus.

  Visites guiades als jaciments i a la restauració

  Una de les grans atraccions de Dinosfera és el niu de dinosaure procedent del jaciment de Coll de Nargó: és el més gran excavat mai a Europa i és una mostra de l’extraordinari registre fòssil d’ous i nius de dinosaure de la zona de Coll de Nargó. La museografia d’aquest espai està centrada, precisament, en la reproducció d’aquests animals. A més de poder visitar aquesta peça única que es conserva al museu, el centre organitza, tots els caps de setmana d’estiu, visites guiades al jaciment, que reuneix la major quantitat de postes d’ous de dinosaures coneguda del continent.

  Dinosfera també obrirà les portes de les sales de treball per oferir visites guiades al laboratori de restauració. El públic podrà veure en directe com és el treball de la preparadora del centre, Irina Fernández, que estarà treballant en l’esquelet d’un petit cocodril i ossos de dinosaure de fa 70 milions d’anys.

  El centre ofereix dues propostes orientades específicament al públic infantil. “Vine a dibuixar dinosaures” convida a nens i nenes a pintar un mural a la façana de Dinosfera, el dia 13 de juliol. I dos dies després, “La Nit al Museu” ofereix als infants l’experiència de passar la nit a les instal·lacions, amb activitats i jocs nocturns de descoberta sobre els dinosaures.

  Una de les novetats d’enguany és el Sopar gastronòmic paleontològic, el 28 de juliol al mateix museu, on els restaurants Tahussà i Betriu i la pastisseria Reig proposaran un menú digne dels dinosaures més exigents.

  Finalment, també hi haurà un espai per als interessats en l’art, el dia 25 de juliol, amb la xerrada “Catedrals, col·legiates, capelles i campanars. Una mirada al romànic de l’Alt Urgell”, a càrrec Carles Gascón, doctor en Història Medieval i Tècnic de Patrimoni del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

  Share It

  APP DINOSFERA

  Published on juliol 20 by Albert Category: app Tags:

  Presentem la nova APP de Dinosfera! Una aplicació pel vostre dispositiu mòbil que us permetrà gaudir del contingut museogràfic del museu en 4 idiomes disponibles!

  Gràcies al seu lector de codis que incorpora, podrem accedir fàcilment al contingut que precisem apropant el nostre dispositiu a qualsevol dels marcadors que hi ha repartits en tot el Centre Paleoambiental Dinosfera.

  Aquesta aplicació inclou text i audioguia en Català, Castellà, Anglès i Francès.

   

  APP gratuïta descarregable via Google Play (Únicament per Android)

   

   

   

   

   

   

  Share It
  ×

  PALEOSAFARI

  Published on juliol 1 by admin Category: paleosafari Tags:

  Mai jugaràs a un videojoc de dinosaures com ho faràs a Dinosfera. Paleosafari, la nova atracció que us presentem, és una aventura gràfica en primera persona on podràs recórrer els paratges del Pirineu català de fa 70 milions d’anys, però teniu una missió, trobar els 5 saures que hi ha escampats en aquest immens paleoambient virtual.

  A més a més, gaudiràs d’aquesta experiència titànica en una macropantalla de més de 3 metres quadrats!

   

  Share It
  ×

  LA TITANOSAURE

  Published on març 1 by admin Category: la-titanosaure Tags:

  A Dinosfera hi trobaràs una criatura única! Dissenyada en exclusiva pel nostre centre, Dinosfera té el plaer de presentar-vos a La Titanosaure, una reproducció a escala real del dinosaure a qui se li atribueix l’autoria de gran part dels ous del jaciment de Coll de Nargó i que va ser autòcton del Pirineu Català.

  Aquest corpori, de més de 7 metres, s’ha modelat combinant una excel·lent qualitat artística amb la màxima fidelitat científica per part de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, convertint-lo en una peça única!

  Share It
  ×

  EXCAVA I RESTAURA 2.0

  Published on gener 1 by admin Category: excava-i-restaura Tags:

  Posat en la pell d’un paleontòleg per excavar i restaurar la teva pròpia posta de titanosaure! En aquest interactiu tàctil podràs fer servir les mateixes eines, productes i tècniques que utilitzen els professionals. on, pas a pas des del jaciment fins al laboratori, aniràs desvetllant els tresors que amaga la nostra terra.

  Gràcies a la tecnologia Multitoc de Digit podreu participar un o diversos aspirants a paleontòleg alhora!

  Share It
  ×
  Facebook Iconfacebook like button