Cargando Eventos

« Todos los Eventos

Un estiu entre dinosaures a Dinosfera

30 noviembre, 2018 @ 8:00 am - 31 enero, 2019 @ 5:00 pm

Visitar els jaciments d’ous de dinosaures, dormir al costat d’un rèptil prehistòric o entrar a espais habitualment no visitables del museu per veure en directe com es preparen els fòssils són algunes de les propostes per a públic familiar que ofereix Dinosfera per aquest estiu.

Fa més de 66 milions d’anys els Pirineus eren una plana de vegetació tropical, una zona d’aiguamolls salobres on diferents espècies de dinosaures hi campaven tranquil·lament. Per aquest estiu, a Dinosfera hem preparat un programa d’activitats per tal que el públic infantil i familiar conegui l’extraordinari patrimoni paleontològic dels Pirineus lleidatans, un dels més rics d’Europa en restes de dinosaures.

“L’objectiu del programa d’activitats que presentem és que els visitants descobreixin que els fòssils són una finestra al passat que permeten als paleontòlegs reconstruir mons que ja no hi són”, ha explicat Àngel Galobart, director del Museu de la Conca Dellà i de Dinosfera i responsable del projecte Dinosaures dels Pirineus.

Visites guiades als jaciments i a la restauració

Una de les grans atraccions de Dinosfera és el niu de dinosaure procedent del jaciment de Coll de Nargó: és el més gran excavat mai a Europa i és una mostra de l’extraordinari registre fòssil d’ous i nius de dinosaure de la zona de Coll de Nargó. La museografia d’aquest espai està centrada, precisament, en la reproducció d’aquests animals. A més de poder visitar aquesta peça única que es conserva al museu, el centre organitza, tots els caps de setmana d’estiu, visites guiades al jaciment, que reuneix la major quantitat de postes d’ous de dinosaures coneguda del continent.

Dinosfera també obrirà les portes de les sales de treball per oferir visites guiades al laboratori de restauració. El públic podrà veure en directe com és el treball de la preparadora del centre, Irina Fernández, que estarà treballant en l’esquelet d’un petit cocodril i ossos de dinosaure de fa 70 milions d’anys.

El centre ofereix dues propostes orientades específicament al públic infantil. “Vine a dibuixar dinosaures” convida a nens i nenes a pintar un mural a la façana de Dinosfera, el dia 13 de juliol. I dos dies després, “La Nit al Museu” ofereix als infants l’experiència de passar la nit a les instal·lacions, amb activitats i jocs nocturns de descoberta sobre els dinosaures.

Una de les novetats d’enguany és el Sopar gastronòmic paleontològic, el 28 de juliol al mateix museu, on els restaurants Tahussà i Betriu i la pastisseria Reig proposaran un menú digne dels dinosaures més exigents.

Finalment, també hi haurà un espai per als interessats en l’art, el dia 25 de juliol, amb la xerrada “Catedrals, col·legiates, capelles i campanars. Una mirada al romànic de l’Alt Urgell”, a càrrec Carles Gascón, doctor en Història Medieval i Tècnic de Patrimoni del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Detalles

Comienza:
30 noviembre, 2018 @ 8:00 am
Finaliza:
enero 31 @ 5:00 pm